KÜ Güçlendirme Vakfı 2023 Yılı Seçimli Olağan Genel Kurulu Toplantısı

Karadeniz Üniversitesi Güçlendirme Vakfı (KUVAK) 2023 Yılı Seçimli Olağan Genel Kurulu Toplantısı, 12 Haziran 2023 tarihinde, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI başkanlığında gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI yaptığı açılış konuşmasında; "1985 yılında, Üniversitemizin güçlendirilmesi; eğitim ve öğretimin geliştirilmesi için her türlü girişim ve tasarrufta bulunulması; öğretim kadrosu, öğrencileri ve çalışanlarına yardım edilmesi genel amaçları çerçevesinde kurulan ve 38 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Karadeniz Üniversitesi Güçlendirme Vakfı, geçmişten bugüne önemli işlere imza atmıştır. Medeniyetimizin bir parçası olan vakıf kültürü ve hizmetleri, bilhassa eğitim konusunda kendisini göstermekte ve Vakfımız, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmesi, Üniversitemiz bünyesinde çeşitli organizasyonların düzenlenmesi, farklı birimlerimizin bakım-onarım ve inşaat çalışmalarına destek olunması gibi birçok alanda hizmet verirken giderek büyümekte ve Üniversitemize önemli hizmetler sunmaya da devam etmektedir. Üniversitemiz; aklın, bilimsel üretime dönüştürüldüğü en önemli platform olan Yükseköğretim Kurumları arasında ön saflarda yer alma layıkıyla yolunda emin adımlarla ilerlemekte ve her yıl olduğu gibi bu yıl da maddi ve manevi olarak desteklenmeye devam etmektedir. Öğrencilerimizi, yaşam standartlarının yüksek olduğu ve mesleki anlamda başarılı bir geleceğe hazırlamak için sosyal, kültürel, teknik alandaki çalışmalarımız adına katkıda bulunan hayırseverler ile her türlü desteği sağlayan idari ve mülki amirlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Üniversitemizin daha iyi bir konuma gelmesi için kurulmuş olan Vakfımız bünyesinde, kuruluşundan günümüze kadar emeği geçen her bir üyemize ayrıca teşekkür ediyor, vefat edenlere Yüce Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Toplantıda; Divan seçimi, yeni Yönetim Kurulu Üyeleri ile Denetleme Kurulu Üyeleri seçimi konularının görüşülmesi sonrasında, görev sürelerini tamamlayan Prof. Dr. Uğur KAYA, Prof. Dr. Ahmet Hakan YILMAZ, Prof. Dr. İrfan ACAR, Erkut ÇELEBİ, Salim SÜRMEN hizmetlerinden ötürü teşekkür ve şükranlar sunuldu.

Yeni Yönetim Kurulu Selçuk İSKENDER (Genel Sekreter) olarak seçilmiştir.

Yeni Denetleme Kurulu ise Prof. Dr. Yusuf SÜRMEN Prof. Dr. Abdülkadir PEHLİVAN ve Prof. Dr. Atila DOĞAN olarak belirlenmesinin ardından kapanışa geçildi.

Toplantının ardından Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve vakfımızın eski genel sekreteri Erkut ÇELEBİ ve vakfımızın üyesi İlyas Edip SEVİNÇ söz aldılar.